Korendag Prismare Welkom
* * *  Korendag Prismare 2024  * * * Promotiefilm  Korendag Prismare  14 okt. 2023
De Korendag Prismare is een jaarlijks terugkerend evenement waarin koren zich kunnen presenteren en de gelegenheid hebben gratis PR te maken voor hun koor. Alle koren uit Enschede en uit de regio kunnen zich hiervoor opgeven. Sinds 2013 vond dit fantastische en druk bezochte evenement voor koren voor het eerst plaats. als onderdeel van de jaarlijkse UITDaAG van Prismare. Hiervoor stelde Prismare 3 zalen beschikbaar. In 2019 was de Korendag Prismare voor het eerst geen   onderdeel van de jaarlijkse UITDaAg en presenteerde zich met succes als zelfstandig evenement en wordt deze nu gehouden in de maand oktober. De opzet van de Korendag is gedurende de jaren een paar keer gewijzigd: er waren edities waarbij alle koren meededen aan een competitie en edities waarbij er alleen gewone optredens waren. Bij de korencompetitie streden koren om de 1e, 2e of 3e prijs onder o.l.v. een vakkundige jury. Koren werden beoordeeld op Muzikaliteit - Koorvorming - Zuiverheid - Uitspraak - Koorexpressie - Dynamiek. In de afgelopen editie (14 oktober 2023) hadden koren weer de keuze of ze aan de koorcompetitie mee wilden doen, of ‘gewoon’ wilden optreden. De jury heeft weer ouderwets op zangtechnische kwaliteiten en punten gejureerd. Meer dan de helft van de koren wilden in eerdere edities meedoen aan de koorcompetitie. Deze werd dan in één van de beschikbare zalen gehouden, wederom o.l.v. een vakkundige jury. De editie van 14 oktober 2023 was weer een groot succes. Maar lieftst 23 koren waren van de partij op deze dag waarvan maximaal acht koren konden meedoen aan de korencompetitie en was er veel publiek aanwezig in alle drie de zalen. We hopen met de komende editie van 19 oktober 2024 weer koren te stimmuleren om gratis PR te maken voor hun koor tijdens deze muzikale en vooral gezellige dag voor koren en publiek. Ook met jullie koor meedoen? schrijf je alvast in voor de editie 2024 ***Inschrijven ***
Aan de koorcompetitie kunnen maximaal 8 koren deelnemen. (wees er snel bij) In de Theaterzaal Kunnen 9 koren optreden. In het Muziek Atelier kunnen 9 koren optreden.
Korendag Prismare Welkom
De Korendag Prismare is een jaarlijks terugkerend evenement waarin koren zich kunnen presenteren en de gelegenheid hebben gratis PR te maken voor hun koor. Alle koren uit Enschede en uit de regio kunnen zich hiervoor opgeven. Sinds 2013 vond dit fantastische en druk bezochte evenement voor koren voor het eerst plaats. als onderdeel van de jaarlijkse UITDaAG van Prismare. Hiervoor stelde Prismare 3 zalen beschikbaar. In 2019 was de Korendag Prismare voor het eerst geen    onderdeel van de jaarlijkse UITDaAg en presenteerde zich met succes als zelfstandig evenement in de maand oktobe. De opzet van de Korendag is gedurende de jaren een paar keer gewijzigd: er waren edities waarbij alle koren meededen aan een competitie en edities waarbij er alleen gewone optredens waren. Bij de korencompetitie streden koren om de 1e, 2e of 3e prijs onder o.l.v. een vakkundige jury. Koren werden beoordeeld op Muzikaliteit - Koorvorming - Zuiverheid - Uitspraak - Koorexpressie - Dynamiek. In de afgelopen editie (14 oktober 2023) hadden koren wederom de keuze of ze aan de koorcompetitie mee wilden doen, of ‘gewoon’ wilden optreden. De jury heeft weer ouderwets op zangtechnische kwaliteiten en punten gejureerd. Meer dan de helft van de koren wilden in eerdere edities meedoen aan de koorcompetitie. Deze werd dan in één van de beschikbare zalen gehouden, wederom o.l.v. een vakkundige jury. De editie van 14 oktober 2023 was weer een groot succes. Maar lieftst 23 koren waren van de partij op deze dag waarvan maximaal acht koren konden meedoen aan de korencompetitie en was er veel publiek aanwezig in alle drie de zalen We hopen met de komende editie van 19 oktober 2024 weer koren te stimmuleren om gratis PR te maken voor hun koor tijdens deze muzikale en vooral gezellige dag voor koren en publiek. Ook met jullie koor meedoen? schrijf je alvast in voor de editie 2024 ***Inschrijven *** In de Theaterzaal Kunnen 9 koren optreden. In het Muziek Atelier kunnen 9 koren optreden.
Promotiefilm  Korendag Prismare  14 okt. 2023 * * *  Korendag Prismare 2024  * * *
We hopen met de komende editie van 19 oktober 2024 weer koren te stimmuleren om gratis PR te maken voor hun koor tijdens deze muzikale en vooral gezellige dag voor koren en publiek.